تقسیم بندی روان شناسی
علمی-اجتماعی
دو شنبه 30 بهمن 1391برچسب:, :: 1:32 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

روانشناسی یادگیری یادگیری و روشهای آن برای انسان اهمیت زیادی دارد. روان شناسان در زمینه یادگیری و انواع آن ، عوامل موثر در یادگیری و روشهای تدریس و ... تخصص دارند با وجود تحقیقات گسترده در این حوزه باز هم ابهامات و سوالات زیادی بدون جواب وجود دارد. روان شناسی یادگیری یکی از پایه‌های اصلی روانشناسی است و تحقیقات آن بیشتر «بنیادی» است.

روانشناسی رشد روانشناسی رشد در حوزه رشد آدمی و عاملی که رفتار آدمی را از بدو تولد تا پایان زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد، تحقیق می‌کند. دو عامل موثر در رشد انسان «توارث و محیط» است که رفتار انسان شکل می‌دهد. روان شناسی رشد یکی از پایه‌های روان شناسی است و در شناخت رفتار انسان بسیار موثر است.

روانشناسی فیزیولوژیک رفتار انسان پایه‌های زیستی دارد و مطالعه تاثیر مغز ، نخاع ، دستگاه عصبی خودکار (سمپاتیک و پارا سمپاتیک) ، اعصاب محیطی و غدد داخلی انسان ، در رفتار انسان موضوع روان شناسی است. آنچه اهمیت روان شناسی فیزیولوژیک را بیشتر می‌کند این است که هر نوع تغییر در ساختارهای یاد شده تاثیر عمیقی بر رفتار (سالم یا ناسالم) انسان دارد.

روانشناسی بالینی در این حوزه از روانشناسی از تشخیص ، طبقه بندی و درمان مشکلات هیجانی و روانی از قبیل ؛ اضطراب ، افسردگی ، اسکیزوفرنی ، اعتیاد و ... صحبت می‌شود و روان شناسان بالینی بیشتر در مراکز درمانی کار می‌کنند. این روان شناسان برای درمان از روشهای غیردارویی استفاده می‌کنند. و تجویز دارو برای مشکلات روانی در حوزه و صلاحیت کاری روانپزشک است.

روانشناسی مشاوره روانشناسان این حوزه نیز در امر تشخیص و درمان تخصص دارند و کارشان شبیه روانشناسان بالینی است. با این تفاوت که مشکلات افراد مراجعه کننده به آنها خفیف‌تر از مراجعان روانشناسان بالینی است و کمتر نیاز به بستری شدن دارند. تشخیص و درمان مشکلاتی از قبیل ، تحصیلی ، شغلی ، اختلافات خانوادگی ، تعارضات زناشویی در حوزه کاری آنان قرار می‌گیرد.

روانشناسی کودکان استثنایی کودک استثنایی کسی است که به نحوی از بقیه افراد جامعه متفاوت است (مثلا به علت عقب ماندگی ذهنی یا باهوش بودن) و روان شناسی به بررسی علل این تفاوت‌ها پرداخته و به کودک استثنایی کمک می‌کنند از تمام تواناهای بالقوه خود بصورت بهینه استفاده نماید.

روانشناسی شخصیت موضوع روانشناسی شخصیت ، بررسی بنیادی‌ترین موضوع روان شناسی یعنی «تفاوتهای فردی» است. اینکه چگونه انسانها با تمام مشابهت‌ها ، از همدیگر تفاوت دارند؟ موضوعی که حتی در میان دو قلوها هم صادق است. روانشناسی شخصیت به شناخت خودمان به عنوان انسان کمک زیادی می‌کند.

روانشناسی اجتماعی این حوزه از روانشناسی به مطالعه تاثیر تعامل انسان با اجتماع و تاثیر اجتماع در نگرش و رفتار انسان می‌پردازد. در واقع سوال اصلی این است که گروه ، اجتماع و جامعه چه تاثیری بر فرد دارد؟ به دلیل اینکه انسان در اجتماع رشد می‌کند این شاخه از روان شناسی با روانشناسی رشد و جامعه شناسی همبستگی‌هایی دارد.

روانشناسی صنعتی و سازمانی این روانشناسان با شرکتها و ادارات در ارتباط هستند. بعضی از وظایف این روان شناسان ، گزینش افراد مناسب برای مشاغل ، تدوین برنامه‌های آموزش شغلی ، بهسازی رابطه انسان با ماشین و بررسی روابط سازمانی و غیر سازمانی افراد است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 235
بازدید دیروز : 495
بازدید هفته : 1926
بازدید ماه : 5163
بازدید کل : 3551871
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>